Espanjan luokka Käpylän peruskoulussa

Inicio » Oppilaiden kokemuksia

Oppilaiden kokemuksia

Ekaluokkalainen Espanjassa

Tyttäremme Olivia aloitti varhennetun espanjan opiskelun syksyllä 2009. Kun syyslukukausi alkoi olla pulkassa ajattelimme lähteä hakemaan aitoa tuntumaa kieleen sekä kulttuuriin Espanjasta päätyen Barcelonaan. Matkan ajoitus osui pääsiäiseen, jolloin Olivialla oli jo jonkin verran tuntumaa kieleen ja samalla pääsimme tietysti nauttimaan pidemmälle ehtineestä keväästä Välimeren rannalla.

Tyttären kielitaitoa päästiin testaamaan heti lentokenttätaksissa ja hotellissa. Hotellin henkilökunta toimi mainiona harjoittelukeskustelukumppanina. Peruskohteliaisuuksia vaihdettiin joka välissä hotellin lisäksi ravintoloissa sekä nähtävyyksiä kiertäessä. Tekipä Olivia muutamat pikkuostoksetkin espanjaksi ja pyysi päivän totuttelun jälkeen jo oikein reippaasti ja kohteliaasti huoneemme avainta hotellissa: ”Buenas tardes! Número veintiuno, por favor!”

Espanjalainen elämänmeno tuki kielikokeiluja ihastuttavasti, ihmiset huomioivat aloittelijan taitotason iloisesti kannustaen ja antaen vuolaasti kiitosta asioiden hoiduttua paikalliskielellä. Tervehdykset sekä kiitokset alkoivat tarpeeksi toistettuna tarttua myös 4-vuotiaaseen pikkuveljeen. Lisäksi kieleen tutustuttiin retkien keskellä yhdessä kylttejä, ruokalistoja ja erilaisia tekstinpätkiä sieltä täältä lukien.

«Onnistuin ostamaan kaupasta mansikoita ihan itse espanjanksi, se oli hienoa – mansikoita oli tosi paljon ja ne olivat tosi makeita!», tiivistää Olivia matkan kohokohtansa leveän hymyn kera.  

Takalan perhe 10.4.2010

A %d blogueros les gusta esto: