Espanjan luokka Käpylän peruskoulussa

Inicio » Actividades extraescolares » Cinemaissíto (suomeksi)

Cinemaissíto (suomeksi)

TERVETULOA

Tervetuloa Cinemaissítoon, tutustumaan Latinalaiseen Amerikkaan lapsen silmin! Tule juhlimaan Helsingin monikielisyyttä ja kulttuurista rikkautta kanssamme.

Vuoden 2012 Cinemaissíto oli unohtumaton: Cinemaissíton kävijämäärä kolminkertaistui. 500 kävijää täyttivät kaksi lauantaita hymyillä, ilolla ja taiteella. Ensimmäistä kertaa monet kantasuomalaiset, eurooppalaiset ja afrikkalaiset perheet löysivät Cinemaissíton. Cinemaissíton kävijöinä oli lapsien ja vanhempien lisäksi isovanhempia, kummeja ja naapureita.

Ohjelma

Seitsemäs Cinemaissíto on entistä laajempi: tänä vuonna valtaamme Luckanin 28.9 ja Vuotalon 5.10 lisäksi ensimmäistä kertaa Malmitalon 13.10. Luckanin täyttää ilo ja sen väri on Meksikon vaaleanpunainen kuten piñatat. Vuotalossa liikutaan vetten äärellä: Brasilian Bahiassa ja Perun sekä Bolivian ylängön Titicaca-järvellä. Malmitalossa seikkaillaan Amatsonian sademetsän salaisuuksia tutkien.

Helsingin yliopiston Tiedekulman tilaisuudessa 3.10. lähestymme tieteen ja käytännön tasolla kaksikielisyyttä: seminaarissa pohditaan, miten pääkaupunkiseudun espanjan- ja portugalinkielisten lasten kaksikielisyyttä tuetaan.

Florencia Quesada

Ipanakino

Malmitalon Ipanakinossa meillä on ilo esittää Brasilian kaikkien aikojen palkituin lastenelokuva: Tainá – seikkailu Amatsoniassa. Lisäksi esitämme ennätysmäärän meksikolaisia lyhytelokuvia ja animaatioita (La Matatena ja IMCINE), kuten myös useita Brasilian ja Ecuadorin lyhytelokuvia ja Argentiinassa suuren suosion saaneen TV-sarjan Antón. Useat elokuvista ovat ilman puhetta ja puhuttelevat lapsia kielitaidosta riippumatta, tutustuttaen Latinalaisen Amerikan laadukkaaseen lastenelokuvaan, jota muuten on Suomessa harvoin nähtävissä. WawaKinoon ovat tervetulleita vanhemmat alle 2-vuotiaiden lasten kanssa. Mi Maissíto-elokuvatyöpajoissa Espoossa ja Helsingissä on on valmistettu elokuvia perinteisin metodein ja uusimmalla teknologialla. Työpajojen tuotokset ovat myös nähtävillä Cinemaissítossa.

Työpajat

Malmin ja Vuosaaren kirjastot ovat lainanneet meille kirjojaan satutuokioihin. Kouluikäisten työpajoissa keksitään tarinoita ja tehdään kirjoja kierrätysmateriaaleista. Cinemaissítosta ei myöskään puutu tanssin ja liikkeen iloa: vanhemmat ja vauvat tanssivat brasililaisen Forrón ja afrolatinalaisten rytmien tahtiin, isovanhemmat vievät lapsenlapsensa piiritanssiin, ja isommat lapset oppivat tanssimaan Amatsonian eläinten, jaguaarien ja kolibrien lailla. Capoeiran ja sirkuksen työpajoja on useita eri-ikäisille. Jos rohkenet laulaa, siihen on mahdollisuusCantingas-laulujen ja Andien laulujen muskareissa. Askartelutyöpajoissa valmistetaan piñatoja ja sadesoittimia.

”Kulttuurit elävät ja rikastuvat siellä missä ihmiset kohtaavat ja tulevat yhteen”. Olette lämpimästi tervetulleita juhlimaan taidetta ja kulttuurien rikkautta Cinemaissítoon!


Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: